30 mars 2009

Snobbar som jobbar

Nu funkar det...

Idag har vi åkt skidor så det bara stänker om det. Arvid och Niklas har varit ute från imorse med ett kort break för lunch och ända till sent. Alice har kämpat på bra och åker nu själv i liften och nedför utan att bromsa. Full fräs alltså!!! Elin är lite försiktigare och tycker det är pest om hon skulle trilla men tar sig snart igen. Elin har åkt själv med sele på sig och det går jättebra.

Jag har haft problem med bloggen i flera dagar som jag sa tidigare men nu har jag rensat mobilen så nu går det som ett huj. Nu kan ni se vad vi har för oss här i Sälen. Just nu sitter de stora barnen och tittar på film och Ida tigger avocado av Anna som försöker laga mat till oss.
Imorgon ska vi ut i backen igen....pusspusspuss

FilmtajmRedo för vagnenFärdig för backenAlice och Elin bastarGrötlunch är mums när man åker i backen

28 mars 2009

NU ÄR JAG TILLBAKA IGEN!!


Som ni har märkt så har det varit stiltje här på bloggen i några dagar. Det beror på att dels har jag problem med att publicera mina bilder och dels på att jag varit orolig. Oron ledde till magkatarr men jag har lyckats få tillbaka aptiten igen. Och nu så känner jag mig ganska OK.


Imorgon åker vi till Lindvallen tidigt och det ser barnen verkligen fram emot. De har räknat dagarna länge nu. Vi har hyrt lägenhet tillsammans med Svens syster Anna med familj och vi ska bo precis vid liften. Nu är killarna (Arvid och Niklas) 7 år och kan själva gå ut och åka upp i liften utan att behöva vänta på oss övriga sölkorvar.

Mormor kom nyss och hämtade Niklas och Elin så att jag kan packa i lugn och ro. Sven åkte till landet för de har röjningsdag där just idag och eftersom vi uteblev förra årets tre gånger så kände vi att vi måste hjälpa till idag. Men det ordnar sig säkert och nu ska jag sätta igång här och röja. Jag hoppas att jag kan publicera någon bild i alla fall så ni får se bilder från soliga fjällen...hahaha. Ha det så gott så länge.....pusspuss å kram

25 mars 2009

VILKEN OLYCKSDAG!!!!!!!!


Ja det började ju bra med strålande väder och promenad till Jakobsbergs Centrum för lite smått till fjällen på söndag. Lunch och sen en timme hos Ingert. Hämtar Niklas i skolan och när vi kommer hem till Anita för att hämta Elin så snubblar han i en trapp bredvid rutchkanan. Pang!

Sen kommer han med blödande mun och tårarna sprutar de också. Stackars min lilla gubbe!!!

Vi traskar ner till centrum och får komma in till tandläkaren på en gång för jag tyckte det var bäst att kolla. Niklas är jätte-duktig där och tandläkaren tar ett kort och säger att det gått bra. Så skönt! Vi går ut i entrén och klär på oss. Jag hjälper Elin med jackan och bakom mig hör jag en DUNS!!!!!!???? Ida trillar ur vagnen....lillalilla gumman som grååååter. Jag tröstar och ser i ögonvrån hur kissnödig Niklas är vilket han inte har upptäckt ännu. Det som händer är att han står med benen i kors och piper att det är för sent men vi går ändå in på toaletten. Hur som haver så blev det blött...jätteblött!!

Vi går sedan hemåt och hoppar över att gå in på ICA för att köpa våffelmix eftersom det är brådis hem nu. Träffar Jonas mamma Marie på hemvägen som har köpt två våffelpaket och GER det ena till oss. Sååååå himla gullig!!!!

Hemma tar Niklas ett bad och Sven kommer snart och Karin. Karin ska vara hos oss när jag och Sven är på föräldramöte på kvällen.

Kvällen lugnar ner sig och nu sover alla mina små fina barn. Stackars Niklas hade ont i tandköttet så han fick en Alvedon innan han somnade. Nu ska jag ta en te och macka och hoppas att nästa otursdag dröjer ett bra tag....puss å kram.

Lunch på TastysKaos! Ingen gör som jag säger...suck23 mars 2009

Trädklippning pågår...Nyvaken IdaTILL NATALIE....

Hoppas du går in på din dator i Amerika så du kan se min hälsning till dig...
Vi var på Arvids familjekalas igår och din mamma berättade att du hade varit inne på min blogg och kommenterat för en tid sen. Jag ber om förlåtelse för att jag inte har svarat dig för det brukar ju jag göra när folk vill kommentera. Jag blev så glad att du skrev....
Vi ser fram emot att du kommer hem till våren/sommaren så vi får träffa dig. Hörde av syster att du blir kvar ett tag till och det är jättekul att du har en sån fin familj som du tycker om och som tycker om dig. Men vi saknar dig. Jättemycket!!!
Pussåkram från oss här hemma i Svedala som snart får vår eller det har vi väl redan men imorse låg det snö på marken....suck!! Vi hörs Natti....

Jag har inte varit så flitig på bloggen i helgen som ni kanske har märkt eftersom jag har varit orolig i kroppen och är det nu också fast solen skiner just nu och Ida sover i vagnen ute och Elin sitter och tittar på en film.

Ida håller på att få flera tänder just nu och har dessutom slutat att äta mat men hon tycker att gröt och välling går an. Men det jag oroar mig för är att hon går ner i vikt för hon har varit lös i magen i två veckors tid nu. Jag vet att tänder och lös i magen är helt normalt men ÄNDÅ...så länge...

Åsa förslog att jag skulle åka in till BVC och helt enkelt väga henne själv för att få veta om hon har ökat något och det ska jag nog. Precis nu så ringde Idas BVC-sköterska och gav oss en tid imorgon istället...så skönt då behöver jag inte vänta till på torsdag.

Och nu har jag pratat med Åsa igen så nu känns det bättre...puss å kram


Förresten så hittar jag inte min mobil så det kan inte bli några bilder på bloggen just nu. Jag ska ringa till den så får vi se om det lyckas. Vi hörs å syns!